A mikrohullámú sütő káros hatásai

Régi háztartásokban, különösen falun a lakás egyik legfontosabb része a buboskemence volt, mely azon kívül, hogy melegítette a helyiséget, alkalmas volt kenyérsütésre, főzésre is. A városi lakások konyháiban szintén a legfontosabb helyet foglalta el a tűzhely, amely az egész család főtt étel ellátását biztosította.

Változnak a korok, változnak az igények. A gáz- és villanytűzhely mellett az 1980-90-es években egyre inkább tért hódított a mikrohullámú sütő. Használata egyszerű és könnyű volt, gombnyomásra melegített, főzött. A háziasszonyok a vendégeknek büszkén mutogatták milyen csodálatos készülékük van.

Az eltelt idő alatt megismertük működését és nagyon sok ellentétes vélemény alakult ki jó és rossz tulajdonságáról, hasznosságáról, veszélyességéről.Sokan esküsznek rá, hogy rohanó korunkban a technika mai színvonalán a mikrohullámú sütő használata semmiféle veszélyforrást nem jelent.

Mások viszont, – akik arra is gondolnak, hogy az ételekben meglévő bioenergia hogyan jut be a szervezetünkbe és milyen fontos funkciója van, – azt állítják, hogy a mikrohullámú sütő bizony nem a legegészségesebb.

Azok az ételek amelyeket normál körülmények között főzünk másképp főnek meg, mint az amit a mikroba helyezünk. Hagyományos módon elkészített ételeknél az ételben lévő ép sejtfalak tárolják az életerőt és biztosítják a bioenergiát. Ezek az energiák olyan bioenergetikai információkat tartalmaznak, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a táplálékkal bevitt energiát a szervezet megfelelő képen fogadja, felhasználja.

A mikrohullámú sütőben lévő sugárzás másodpercenként 250 millió rezgést bocsát ki mely molekuláris és szubmolekuláris szinten hihetetlen gyors mozgásra készteti a táplálék részecskéit, melynek hatására alakul ki a hő, ami az étel felmelegedését illetve főzését végzi.

A rezgések következtében a sejtfalak, sejtmembránok szétrázódnak, az étel bioenergetikai információi elvesznek, megszűnik a molekuláris bipolaritás, azaz a jin-jang egyensúly, így a szervezet már tulajdonképpen halott energiát kap, ami csak arra jó, hogy az életfunkciók stagnáljanak.

Nagyon sok helyen tapasztaltam, hogy a konyhában ott van ugyan a gáz-, vagy villanytűzhely, mégis a család még az egyszerű kávét is szívesebben melegíti a mikrohullámú sütőben, mint a gázon. Lehet, hogy a későbbiek folyamán ezekért az apró kényelmi szempontokért súlyos árat fogunk fizetni, amikor a szervezetünk az ételt már nem úgy fogja feldolgozni ahogy azt hagyományosan az eltelt évszázadokban tette, hanem gyomor, bél egyéb emésztési problémák, allergiák lépnek fel.

Hiába megyünk az orvoshoz, az széttárja a karját, mondván az Ön leletei tökéletesek! Nem értjük, nem tudjuk mi bajunk van.

Egy elrettentő példával szolgálnék. Egy kismamánál voltam látogatóban és megdöbbenve tapasztaltam, hogy a párhetes gyermeknek az anyatejet a mikrohullámú sütőben melegítette. Amikor ezt szóvá tettem és felhívtam a figyelmét, hogy véleményem szerint mennyire veszélyes a mikrohullámú sütő, csodálkozó arccal nézett rám és visszakérdezett, tudom-e, hogy a kórházban is az anyatejet az újszülötteknek a mikróban melegítik.

A magam részéről csak azt tudom javasolni, hogy 1 éves kor előtt a gyermeknek ne melegítsenek ételt a mikrohullámú sütőben “lehetőleg később sem” mert a gyermekeknél fejlődési rendellenességek léphetnek fel.

Ha a mikrohullámú sütőt bekapcsoljuk, lehetőleg minél távolabb tartózkodjunk tőle, mert mérhető sugárzása van. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az 1980-as évek közepén én is vettem mikrohullámú sütőt, melyet lelkesen használtam, majd miután megismertem azokat a véleményeket, mely a mikrohullámú sütő veszélyeiről szóltak, a mikro konyhai disz lett, majd eladtam.

Bencze Ágnes
természetgyógyász, radiesztéta