Gyógyulások a természet segítségével

Magyarország nagyon szép ország, tele természeti szépségekkel, értékekkel, melyek országunkat világszerte ismertté tették.

Nagyon sok olyan természeti kincsünk van, amely vonzza az érdeklődőket. Ilyenek gyógyvizeink is.Dél-Dunántúlon Lentiben a 60-as évek végén a termelőszövetkezet területén len gyárat akartak létesíteni és ehhez a vízellátás biztosítására kutakat fúrtak. A kutakból más-más mélységből különböző hőfokú gyógyhatású vizek törtek fel.

A gyár építése elmaradt, a kutakat lezárták. Később a város vezetősége a vizek hasznosítására fürdőt építtetett, ahol reumás és izületi problémákkal küszködő betegek nyertek enyhülést.

Feltűnő volt a fürdő területén, hogy a szokásos mechanizmuson túl sokkal gyakoribb és intenzívebb volt a gyógyulás mint ahogy az egyéb körülmények között indokolt lett volna.

Bioenergetikai módszerekkel vizsgálatokat végeztünk a gyógyfürdőben és megállapítottuk, hogy a fürdő a Föld csodálatos adományaival is rendelkezik. Ezek pedig a Szent György sugárzások, melyek gyógyító, töltő energiák, az ember csökkent energia szintjét emelik, helyreállítják a legyengült immunrendszert. E földsugárzásokat keleten sárkányáramnak, Angliában Ley vonalaknak nevezik. Ezek a Föld úgynevezett idegáramai.

A földsugárzások évezredek óta ismertek. Régen ilyen helyekre építették a kultikus, vallási központokat. Talán legismertebb az angliai Stonehenge, de ugyan ezen energia mezőkre épültek az egyiptomi nagy piramisok, ilyen a lourdi csodatevő hely. Ismertek Magyarországon is hasonló energia központok, pl: Dobogókő, Vöröskő, Szentbékkálla, vagy Attila domb.

A Lenti gyógyfürdő területén a pozitív sugárzás a fürdő vizével együtt elősegíti a gyors gyógyulásokat. Az itt eltöltött idő gyorsabbá teszi a szervezet regenerálódását, a betegek hamarabb visszanyerik életkedvüket, munkaerejüket.

A fürdőhöz tartozó gyönyörű park területén a Szent György vonalak mentén és azok találkozási pontjainál sétáló utakat építettek, kis pihenő helyeket alakítottak ki. A területet Szent György energetikai parknak nevezték el. Magyarországon, de még Európában sem hallottunk ehhez hasonlóról, ahol a gyógyvíz és a Föld természetes gyógyító sugárzása együtt van jelen és fejti ki áldásos hatását.

Bencze Ágnes, Marosi József
természetgyógyász, radiesztéták