Lajos 1998 januárjában cukorbeteg lett. Ha megnézzük a rajzot, láthatjuk, hogy a Hartmann-kereszt, Curry-sáv, vízérsugárzás és törésvonal többek között a hasnyálmirigyet is éri. Lajosnak ez volt a leggyengébb pontja, így nála a földsugárzás cukorbetegséget váltott ki.

Az orvos azonnal inzulinra akarta fogni, amit ő nem fogadott el, mert eddig mindig jó egészségnek örvendett. Hirdetés útján keresett meg, hogy szeretné megnézetni a fekhelyét. A bemérés után elmondtam, hogy olyan földsugárzásokban fekszik, ami gerinc- és emésztési problémákat, cukorbetegséget okozhat. Ezek után elárulta, hogy éppen ezért hívott.

A fekhelyet máshova nem lehetett elhelyezni, mert az ajtó mellett beépített szekrénysor volt, ezért azt árnyékolással kellett megoldanom. Egy hónap elteltével megkeresett és elmondta, hogy a cukorbetegsége ahogy jött, úgy el is múlt, és meggyőződése, hogy mindezt a fekhelye okozta. Annyira boldog volt, hogy eljött a legközelebbi tanfolyamra, és megtanulta a földsugárzások elméletét, azok mérését, árnyékolását.

Mérnök ember létére szabadidejében, ismeretségi körében mindenütt beméri a földsugárzásokat, és segít a barátain. Azóta több év telt el, és továbbra is egészséges. A cukorbetegségére, mint rossz álomra gondol vissza.