Nagyon sok módszert próbálnak alkalmazni a földsugárzások kivédésére. Ezek a módszerek nem állandók, az eszközök 1-2 hét használat után telítődnek, és a földsugárzás ugyan úgy ott lesz az ágyon.

Ezek az ideiglenes módszerek: tükör, alufólia, különféle növények, magvak, gyapjú ágynemű, kókuszmatrac, rézlepedő (elektroszmog ellen jó), mágneses lepedő, parafa, bambusz padló, szakrális jelek, ráolvasás stb.

Az általunk alkalmazott árnyékolástechnikával, – árnyékoló lapokkal azokban a lakásokban dolgozunk, ahol helyhiány, vagy egyéb okok miatt az ágyakat nem lehet áthelyezni a földsugárzás által erősen szennyezett területről. Az ágyon jelentkező födsugárzás, illetve annak rezgései nem tűnnek el, csak a továbbiakban az árnyékoló lap fölött találhatók.

Az árnyékolólap 2 méter magasságig hat. Az ágy alatt található vízér a továbbiakban is ott marad, csupán annak káros rezgései szűnnek meg.

Azoknál a betegeknél, akiken az orvosok biorezonanciás készülékkel mérték a földsugárzást, árnyékolás után egy hónap elteltével az eredmények negatívak, nem lehet rajtuk mérni geopátiás terhelést.